me & violone feb 2016a

Sarah Haynes werd in Letchworth, Engeland, geboren. Zij studeerde contrabas als hoofdvak aan de Royal Academy of Music, London. Na haar examen, bracht zij een jaar door bij het National Centre for Orchestral Studies. Daarna begon zij als freelancer bij verschillende symfonie- en kamerorkesten in Londen en maakte tournees met ballet- en operaorkesten.

Na verdere studie en ontwikkeling op het gebied van barokuitvoering was zij ook bij diverse Engelse barokorkesten betrokken, onder andere Gabrieli Consort and Players, London Classical Players and the Hanover Band.

Naast het spelen gaf Sarah ook contrabasles aan zowel volwassenen als kinderen en was ze als contrabascoach bij verschillende jeugd- en amateurorkesten betrokken en werkte ook op muziekonderwijsprojecten bij diverse orkesten.

Sinds haar aankomst in Nederland in juli 2003, richt zij zich op barok uitvoeringen bij orkesten en ensembles zoals Il Concerto Barocco, Accademia Amsterdam, Concerto d’Amsterdam, Barokorkest Capella Maria Barbara, Orkest van de Domcantorij en Camarata da Fusignano. Op de kleine ‘G’ violone speelt ze in diverse kamerensembles.

Op de contrabas geeft ze coaching en ondersteunt de bassecties van verschillende jeugd- en amateurorkesten bij repetitiedagen en concerten.
Sarah heeft in Soest een eigen lespraktijk gevestigd. De meeste leerlingen zijn volwassen amateurs, zowel beginners als gevorderden.

Sarah Haynes maakte deel uit van het ensemble tot 1 maart 2017.