IMG_0430

Paula Quint begon op negenjarige leeftijd met gitaarspelen. Al snel viel de keuze op een muzikale opleiding. In 1980 bezocht zij de open dag op het Conservatorium te Utrecht. Aangezien de open lessen van de gitaristen op zich lieten wachten besloot ze andere lessen te bezoeken. In de gangen trof ze een wegwijzer met daarop ‘Luit’. Nieuwsgierig volgde ze de bordjes en beklom de trappen in de toren van het gebouw aan de Mariaplaats. In het hoogste torenkamertje zaten Hans Verzijl en zijn leerlingen. Paula werd op slag verliefd op het instrument. Ze nam les bij Hans en kocht meteen een 10-chorige renaissanceluit.

In 1982 vertrok ze naar Maastricht en studeerde luit bij Kees Dirkx. Na het behalen van haar einddiploma aan het Conservatorium besloot zij muziekwetenschap te gaan studeren aan de Universiteit in Utrecht. De studie bracht een verdieping en verbreding van de kennis en de achtergronden van het repertoire.  In 1993 rondde zij haar studie af met een scriptie over het 17e eeuwse Franse repertoire voor barokluit.

In 1993 richtte ze samen met de tenor/historicus Jan Sleumer het Duo d’Egelantier op. In de loop der jaren is het duo uitgebreid en treedt momenteel op onder de naam Air d’Eglantine.
In 2015 ontstond het idee om repertoire uit te voeren van Italiaanse vrouwelijke componisten, en dit heeft geleid tot de oprichting van het ensemble ‘Concerto delle Donne’.