annemiek-4Het idee een professionele zangcarrière op te bouwen kwam relatief laat bij Annemiek van Zeben. Als kind en jong volwassene speelde zij jarenlang dwarsfluit. Daarnaast zong ze van kinds af aan in allerlei koren.
Tijdens haar studie Maatschappelijk Werk nam zij haar eerste zanglessen. Eerst bij Ruud Kok, later bij Anna Maria Dür, Pieter van den Berg en Aafje Heynis en volgde cursussen bij Mia Besseling, Sofia van Santen en Lieuwe Visser. Voor de rol van Carmen (Bizet) werd zij gecoacht door Cora Canne Meijer. Vanaf 1995 was Annemiek als koorzanger verbonden aan de Nationale Reisopera te Enschede en het Groot Omroepkoor te Hilversum.

In 1999 trad Annemiek op in het televisieprogramma ‘Una Voce Particulare’ in de rol van Dalilah (uit de opera Samson et Dalilah van Saint-Saëns) en werd haar optreden vastgelegd op een DVD met ‘The best of’.
De laatste jaren is Annemiek dirigent van drie koren. Daarnaast treedt ze vooral op als solist en maakt ze deel uit van verschillende ensembles: Met ‘De Vertroosting’ verzorgt ze bijvoorbeeld de muzikale omlijsting bij uitvaarten en met trio Alterato brengt ze, samen met viool en orgel, Bach aria’s ten gehore. Voor het Ad Hoc ensemble Cohda organiseert Annemiek al weer enkele jaren concerten. Zo voerde het ensemble onlangs herontdekte Kammerduetten van Händel uit, evenals een serie concerten met het Stabat Mater van Pergolesi op het programma.
Bij ‘Concerto Delle Donne’ is Annemiek vanaf het prille begin actief betrokken.